Державний навчальний заклад Первомайський ППЛ

Державний навчальний заклад Первомайський ППЛ

вул. Корабельна 20/2, м. Первомайськ, Миколаївська обл., 55200

Первомайський професійний промисловий ліцей готує кадри кваліфікованих робітників, за інтегрованою професією: код 7412 Кондитер код 5122 Кухар. Навчанню на другому ступені в ліцеї за професією притаманні теоретична та практична завершеність, надбання учнями високого рівня професійних умінь та навичок і відповідно до цього випускникам, що успішно завершили навчання на основані заключного контролю присвоюється кваліфікація "кваліфікований робітник”.

Випускники ліцею користуються попитом на регіональному ринку праці серед підприємств різної форми власності. Серед підприємств, які надають місця для виробничого навчання учнів та виробничої практики на виробництві та на яких працюють випускники училища – ФОП "Клочков Віталій Олександрович” (виробництво кондитерських та хлібобулочних виробів), ФОП "Клещов Андрій Миколайович” (виробництво кондитерських та макаронних виробів), ФОП "Малішевська Надія Дмитрівна” (виробництво кондитерських та макаронних виробів), торговельно-розважальний комплекс "Постоялий двір”, агропромислові та фермерські господарства приватної форми власності та інші; загальна потреба в кадрах кваліфікованих робітників за професією "Кондитер Кухар” перевищує 30 чоловік на рік 


В м. Первомайську та прилеглих районах Миколаївської області немає навчальних закладів, які готують кадри кваліфікованих робітників за галуззю харчової промисловості та професії "Кондитер Кухар”.

 Працевлаштування випускників ліцею за професією: "Кондитер Кухар” складає:

 

Професія

"Кондитер Кухар”

2008

2009

2010

2011

2012

Кількість випускників

21

30

28

26

27

Працевлаштовано випускників

21

38

28

18

28

Підготовка кадрів кваліфікованих робітників за професією: "Кондитер Кухар” в ПТУ-22, зацікавить випускників базової середньої школи і підвищить престиж навчального закладу в регіоні; інтеграція професій підвищує конкурентоспроможність випускника училища на регіональному ринку праці та буде сприяти задоволенню потреб роботодавців.

 

 До участі в конкурсі до зарахування в ліцей за професією: "кондитер кухар” допускається молодь, яка має базову середню освіту, вік до вступу 16 років, за умови, що в період навчання в ліцеї одночасно здійснюється навчання у вечірній школі і на день закінчення училища отримує атестат про повну середню освіту, та не має медичних протипоказань до професії: "кондитер кухар ”. Випускники ліцею які успішно завершили навчання за професією і їм присвоєно кваліфікаційний рівень "каліфікований робітник” мають пільги при вступі в вищі навчальні заклади за галуззю громадського харчування та обслуговування.

В училищі наявна матеріально-технічна база професії, яка включає необхідні кабінети, лабораторії, кадри кваліфікованих викладачів, майстрів виробничого навчання, налагоджено зв'язок з виробництвом, учні забезпечені місцями для виробничого навчання на виробництві та виробничої практики, праця на виробництві відбувається на сучасному обладнанні та за сучасними технологіями.

Навчання організовано відповідно до вимог нових державних стандартів професійно-технічної освіти, забезпечено кадрами кваліфікованих викладачів та майстрів виробничого навчання, сучасною матеріально-технічною базою.
       
Викладачі і майстри мають відповідну базову освіту і та професійно-педагогічну кваліфікацію. 
Для проведення навчання відповідно до вимог нових державних стандартів професійно-технічної освіти для підготовки робітників з професій: ДСПТО 7412.2-НО.55.3-5-2009 код 7412 "Кондитер”, ДСПТО 5122-НО.55.3.2008 код 5122 "Кухар” розроблено навчальні плани і програми за предметами загально-професійної, професійно-теоретичної, професійно-практичної підготовки. Оснащено кабінети технології приготування борошняних кондитерських виробів та технології виготовлення їжі, устаткування підприємств харчування, гігієни та санітарії, основ галузевої економіки, охорони праці; інформаційних технологій, кухня-лабораторія з дегустаційним залом. Кабінети та лабораторії обладнано необхідним обладнанням для обробки та приготування кондитерських виробів та їжі, зберігання напівфабрикатів та готових виробів, робочими місцями та робочими постами в достатній кількості, іншими пристосуваннями та навчальними посібниками.


Викладачі та майстри приділяють велику увагу формуванню знань, вмінь і навичок в учнів. Застосовуються поновлена структура учбового процесу при навчанні та засвоєнні теоретичних та практичних знань учнів, сучасні методи навчання активно розвиваються, потребують самостійних практичних і розумових дій учнів. На уроках теоретичного і виробничого навчання застосовуються сировина та обладнання для виконання кулінарних та кондитерських робіт, які виготовлені учнями в період виробничого навчання на виробництві та виробничої практики. В період виробничого навчання в майстернях учні в лабораторіях відпрацьовують всі теми відповідно до програми професійно-практичної підготовки, що сприяє розвитку навичок та майстерності.